welkom bij

DE RODE HELD

Buren in de avonduren

Buren staat er om bekend dat je er goed een middag kan vertoeven door een terrasje te pakken, winkeltjes te bekijken en galeries en musea te bezoeken. Maar van 28 oktober tot uiterlijk 28 februari kunt u ook iedere avond op een andere manier van Buren komen genieten. Wij nemen u graag mee op een van onze tours om de verhalen van Buren en haar oud-inwoners met u te delen. Hier kunt u direct een aanvraag doen.


Tour door het plantsoen

Buren staat bekend om haar rijke geschiedenis wat betreft het Koningshuis. In 1551 trouwde Willem van Oranje met Anna van Buren in de Sint-Lambertuskerk van Buren. Destijds woonden zij in Neerlands grootste kasteel, in het plantsoen van Buren. Het kasteel is vanaf begin 1800 in bijna 80 jaar met de grond gelijk gemaakt, maar haar verhalen zijn nog levendig en herleven tijdens de rondleiding door het plantsoen. We nemen u mee terug naar de tijd van het ontstaan van het kasteel met haar belangrijkste historische verhalen en alle ins en outs van het leven van Anna van Buren en Willem van Oranje. De verhaallijn versterken we met mooie prenten en film.


Tour door de binnenstad

Buren speelt niet alleen een grote rol in verschillende belangrijke verhalen uit de geschiedenis van Nederlands koninkrijk, er is meer. Wist u bijvoorbeeld dat de voorouders van de 8e president van Amerika uit de Graafschap Buren kwamen? Deze en nog veel meer verhalen zullen u verbazen als u in het donker door de straten van Buren struint. Buren bestaat uit smalle straatjes, pittoreske pleintjes en oude pandjes. Uw gids wacht op u op bij De Rode Held, waarna de wandeling meteen begint. De gids kent Buren op zijn duimpje en zorgt ervoor dat u binnen korte tijd alles te weten komt over haar geschiedenis en de leuke en hartverwarmende verhalen.


Algemene informatie

Elke tour start bij De Rode Held in de Rodeheldenstraat waar een ieder die wilt een lantaarn mee kan nemen. Hierna vertrekt u door de straatjes van Buren richting het plantsoen of blijft u in het centrum door de straatjes zelf struinen. Het vertrekpunt is tevens het eindpunt van beide tours waarna u in de winkel nog de exclusieve mogelijkheid krijgt om lekker wat oudhollands snoep te kopen of een van de andere leuke nostalgische cadeaus. 

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 8 deelnemers tot maximaal 20 deelnemers en de kosten bedragen € 7,50 per persoon. Een tour duurt ongeveer 75-90 minuten en kan op afspraak starten tussen 18.30 uur en 19.30 uur. Hier kunt u direct een aanvraag doen, of meer informatie vragen.

Startadres:
De Rode Held
Rodeheldenstraat 20
4116 BB in Buren

Voorafgaande aan de tour kunt u genieten van een diner bij één van de leuke restaurantjes die Buren rijk is. Afhankelijk van uw wens kunt u bij onderstaande adressen terecht, reserveren is aanbevolen. Achteraf kunt u ook bij een van deze gelegenheden terecht om gezellig na te borrelen. Check vooraf even de beschikbaarheid en mogelijkheid bij de desbetreffende gelegenheid. Meer informatie is te vinden op onderstaande websites.

Hotel en restaurant 'De Prins'

Restaurant 'Maximaal'

De Pannekoekenbakker

Lunchroom en ijssalon 'Hartje Buren'