welkom bij

DE RODE HELD

Historisch Buren

Historisch Buren is een stadswandeling welke u op eigen initiatief kunt lopen. Op meer dan 19 historische gebouwen en plekken in de stad komt u informatieborden met daarop een QR-code tegen. De borden geven u in een korte tekst informatie over het pand en haar geschiedenis. Wanneer u meer wilt weten over het pand en de geschiedenis van Buren, kunt u de code scannen met de Historisch Buren app.

De App Historisch Buren werkt op uw smartphone en op uw tablet en is gratis te downloaden in de Apple AppStore en de Google PlayStore voor Androidgebruikers. De borden op de gebouwen en bij historische plekken zijn voorzien van een QR-code. Deze code kunt u scannen met de ingebouwde QR-scanner die u in de App Historisch Buren terugvindt.

De App wijst u vanzelf in de keuze tussen een korte wandelroute (ca. 3 km), welke door het historische centrum van Buren voert en een lange wandelroute (ca. 7 km) waarin u ook de omgeving gaat verkennen.

Het is ook mogelijk om de plattegrond met informatiepunten hier te downloaden, of fysiek in onze winkel op te halen. Hier geven wij u graag meer informatie over de wandeling.


Stichting Burgers Voor Buren en De Rode Held wensen u veel ontdekkingsplezier in Buren!